Dogodki ob 10. obletnici

Dogodki ob 10. obletnici obstoja: delavnice, destilacije in degustacije.…

Preberi več

sivkin venček

Dogodki ob 10. obletnici

Dogodki ob 10. obletnici obstoja: delavnice, destilacije in degustacije.
Letošnje leto je za nas prav posebno, saj praznujemo 10. let našega obstoja. Pripravili smo niz dogodkov, ki se bodo odvijali vse do žetve sivke, ki bo 9. 7. 2022. Lepo vabljeni, da spoznate zelišča z nami!

zetev sivke

NI VEČ PROSTIH MEST – Žetev sivke 2022

Žetev sivke je objem poletja! Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite na žetvi sivke, ki bo potekala ob čudovitem razgledu 9. 7. 2022 v Vedrijanu v Goriških Brdih.

Vrtnica damaščanka

Vrtnica – kraljica cvetlic in nege kože

Vrtnica damaščanka velja za kraljico cvetlic in nepogrešljivo sestavino v kozmetičnih izdelkih za nego (zrele) kože. Na naši kmetiji gojimo vrtnico damaščanko in iz nje ustvarjamo okolju in koži prijazne izdelke. Več ...

Ekološko pridelana zelišča iz naše brajde

Ekološko pridelana zelišča so naše poslanstvo. Skozi delo želimo ohraniti trud in znanje naših prednikov. Iz zelišč in sadja ustvarjamo sirupe, čajne mešanice, jedi, mila, hidrolate, tinkture in macerate, likerje ter žganja, dekorativne izdelke ... Ali veste, kaj se vse skriva v naši brajdi?

Eterično olje lavandina

Eterično olje lavandina ponuja široko paleto uporabe. Lavandin je izredno priljubljen hibrid sivke, katerega številni zamenjujejo s pravo sivko.

Utrinki iz žetve 2021

Foto utrinki iz žetve sivke, ki je potekala 10. 7. 2021, v Goriških brdih. Uživajte v ogledu pestrega dogajanja v sivki.

Delavnice Izdelava tonikov in Pletenje venčkov

Vabljeni na delavnici izdelava tonikov in pletenja venčkov. Delavnici potekata v nedeljo, 11. 7. 2021, v Goriških brdih na naši kmetiji Vonj poletja, Vedrijan 9, 5211 Kojsko.

Žetev sivke 2021

Žetev sivke je objem poletja! Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite na žetvi sivke, ki bo potekala ob čudovitem razgledu 10. 7. 2021 v Vedrijanu v Goriških Brdih.

Odprte domačije 2021

Vabljeni, da nas med 29. 5. in 30. 5., 5. 6. in 6. 6. obiščete na naši kmetiji v Goriških brdih. Popeljali vas bomo v svet arome in čudovitih okusov zelišč, ki rastejo na naših poljih.

Rojstni dnevi, obletnice, krsti, obhajila, birme in drugi otrokom posvečeni dnevi

Vsako leto se srečujemo s številnimi rojstnimi dnevi, obletnicami in drugimi dogodki ter obeležji, katerim rade volje posvetimo nekaj več pozornosti. Izbira darila odraža večkrat naš čas in trud, ki smo ga vložili ter seveda ljubezen do osebe, kateri je namenjeno darilo.

Žetev skozi objektiv Simone Osterman

Žetev sivke je postala za mnoge vsakoletni dogodek, ki dobi svoje mesto v koledarju takoj, ko se žetev izteče. Prav tako nas vsako leto obišče tudi ga. Simona Osterman, ki skozi svoj objektiv vedno zajame dragocene trenutke.

Obisk iz Madžarske

Teden pred žetvijo so nas obiskali potopisni novinarji iz Madžarske.

Sivkini srčki, blazinice, vrečke…

Preden Vam razkrijemo široko paleto uporabnosti naših izdelkov, najbrž veste, da poznamo več vrst sivke in lavandinov, kajne?

Čaj za vsako minuto dneva

Jesen se počasi približuje in vsi skušamo ujeti še zadnje tople dni. Poletna oblačila postopoma zamenjujejo toplejša. V gozdovih nabiramo gobe, v trgovini pa iščemo glavno opremo za jesen in prihajajočo zimo. Ste se že ujeli, kako pogledujete v trgovinah med policami s čaji?

Hidrolat rožmarina – vsestransko darilo narave

Hidrolat sivke ni edina dobrina, ki jo pridelujemo na naši kmetiji. Pomembno vlogo in izredno je priljubljen med našimi strankami tudi hidrolat rožmarina. Ste vedeli, da rožmarin ni le pika na i v kulinariki?

Žetev, svež hidrolat in eterično olje lavandina

Leto 2019, julij, začetek dopustov, poletje, vroči dnevi, vonj po morju in brenčanje čebel. Vse to je spremljalo naše priprave na žetev sivke, ki je potekala prvi vikend v juliju. Kako smo se imeli in kaj nam je žetev dobrega prinesla?

Prava sivka ali lavandin?

Večkrat se naši obiskovalci in stranke čudijo, ko uporabimo izraz prava sivka. Hitro se pojavijo vprašanja: "Kaj je prava sivka? Zakaj prava? Kakšno imamo pa mi na vrtu? Kako naj prepoznam razliko? Katera je boljša? ..." V spodnjem sestavku boste spoznali osnovne razlike med pravo sivko in lavandinom ter njihov pomen v našem življenju.