Veseli smo, da je Rožle Bregar del širše družine Vonj poletja.
Vabljeni na potopisno predavanje Islandija: Moj drugi dom, ki bo v soboto, 2. 12. 2023, ob 18:00 pred vaško cerkvijo v Vedrijanu, v naši neposredni bližini.
Foto: Islandija, Rožle Bregar

Vstop je prost. Priporočamo topla oblačila in obuvalo. Lahko prinesete tudi deko. Za topel napitek bo poskrbljeno. V primeru slabega vremena bo predavanje v prostorih Vonj poletja (Vedrijan 9).

O Rožletu Bregarju:

Rožle Bregar je doma v naravi. Njegova ljubezen do fotografije in pustolovskih športov sta ga spremenila v nagrajenega snemalca in filmskega režiserja. Rožle je znan po tem, da snema v ekstremnih razmerah – od visenja na vrvi do prenočevanja v šotoru v najtežjih razmerah – posveča se iskanju izmuzljivih trenutkov, oddaljenih pokrajin in čustev ekstremnih športov na prostem.

Njegovo občudovanje sveta in potopljenost v življenjski slog sta ga pripeljala do Islandije. Vsako leto v družbi prijateljev odkriva njene najbolj odročne kotičke, tiste, kamor turisti ne zaidejo. Na Islandiji ustvarja dokumentarne, komercialne filmske in fotografske projekte. Vsak projekt pa je odprava zase.

RozleBregar Islandija
Rozle Bregar

Nekaj njegovih besed in podcast si lahko preberete in poslušate v članku za mmc.