Devetnajsti festival horti-kulture, znanja, kulinarike in vsega drugega, povezanega z vrtnicami, tudi letos prinaša celo paleto rožnih doživetij za vse generacije, za vsakogar nekaj. 

Vrtnice sodijo med najstarejše gojene rože. O njihovem nastanku kroži več zanimivih zgodb. V Aziji so jih gojili že pred pet tisoč leti, fosili z odtisi divjih vrtnic pa so stari približno petintrideset milijonov let. Stare civilizacije so razlagale, da je lepota vrtnic delo božjih rok. Vzgajali so jih že stari Grki, Rimljani in Sumerci in, ne glede na izvor, je vrtnica danes eden najbolj prepoznavnih simbolov ljubezni in lepote, v vseh civilizacijah. Že približno pet tisoč let vztraja ob človeku in v tem času si je nabrala veliko prijateljev – nič čudnega torej, da so povezane s številnimi področji človekovega življenja.

Začutite in prepustite se vonju vrtnic damaščank na kmetiji Vonj poletja v Vedrijanu.

Redka priložnost je preživeti ves dan med vrtnicami in ta se letos ponovno ponuja na kmetiji Marinič v Vedrijanu (vonjpoletja.com). V soboto, 11. maja, boste na kmetiji lahko doživeli vse čare vrtnic – med obiranjem cvetnih lističev damaščank, spoznavanjem njihovih lastnosti, med destiliranjem in tudi pri okuševanju izvrstnih vrtničnih posebnosti. Samo za prave ljubitelje pravih vrtnic! 

Število udeležencev je omejeno.

Cena: 40 EUR/oseba

Več informacij in prijave: info@vonjpoletja.si.

dan med damaščankami

sveže vrtnice

marmelada vrtnice