Hidrolati so stranski produkti destilacije cvetov ali listov posamezne rastline. Glavni produkt je eterično olje, ki plava na hidrolatu. Posledično vsebuje hidrolat do 1 % eteričnega olja in je zaradi nizke vsebnosti koncentrata primeren za neposreden nanos na kožo.

Kdaj se zatečemo k uporabi hidrolata rožmarina?

Ključne besede, s katerimi povezujemo rožmarin so: analgetik, stimulant, antibakterijski, antiseptik, repelent mrčesa, protivneten

Uporabimo ga lahko kot sprej za lase in lasišče, saj stimulira rast las. Odličen je kot deodorant za tiste z občutljivo kožo. Vonj je primeren tako za moške kot ženske: svež, lesen in zeliščen. Mmmmmmm, kako diši.

Večkrat boste rožmarin zavohali na avtobusih, pohodih, smučiščih … na prizoriščih različnih dejavnosti. Zakaj? Rožmarin najlepše poskrbi za boleče in utrujene noge ter za tisti vroč občutek v stopalih.

V kolikor niste ljubitelji umetnih dišav za prostore in iščete nekaj osvežujočega, ki hkrati spominja na naravo, je hidrolat rožmarina pravi naslov. Uporabljamo ga lahko v difuzorjih, v svečkah ali enostavno poškropimo po prostoru.

Močan vonj rožmarina prijetno objame tudi naše dihalne poti. 😉

Še in še bi lahko naštevali prednosti uporabe hidrolata rožmarina. Ker želimo širiti znanje in poudariti pomen narave za naše življenje, poteka v mesecu septembru AKCIJA: 1 L hidrolata rožmarina iz ekološke pridelave za 15 €.(klik)