Mesec marec predstavlja za številne začetek novega leta, saj se začne narava prebujat, dnevi so daljši in toplejši in z večjo motivacijo si vzamemo čas za čiščenje hiš, stanovanj, pisarn …

V trgovinah najdemo številna čistila po nizkih cenah, ki imajo veliko kemičnih sestavin in tudi zelo močne vonje. Posledica čiščenja z močnimi sintetičnimi čistili je vidna seveda na površinah, vendar tudi na naši koži, ki je popolnoma dehidrirana in večkrat se zgodi, da imamo glavobol zaradi močnih vonjev, ki ostanejo po čiščenju.

Eterično olje

Za vse tiste, ki iščete po naravnih čistilih, vam moramo povedati, da so tudi naši izdelki idealna sestavina pri čistilih. Eterično olje  Lavandina in alkoholni kis,  oblikujeta odlično čistilo za čiščenje mastnih površin, kuhinjski nap, kuhinjskih omaric, pultov in tudi stekla.   Pri zelo mastnih površinah je čiščenje z eteričnim oljem lavandina popolno.

Naravno milo

Naravno sivkino milo in topla voda sta idealna za čiščenje usnjenih foteljev in kavčev.  Milo očisti in hrkati  visok procent oljčnega olja v milu vaše površine iz usnja neguje.

Tako sivkino milo kot eterično olje za seboj puščata čudovit vonj, ki napolni vaše prostore.

Hidrolat

Z uporabo hidrolata pri likanju preprečite nastajanje vodnega kamnja, obleke so dišeče in mehkejše. Prav tako lahko hidrolat uporabite kot mehčalec v pralnem stroju in eterično olje kot naravni parfum pri pranju perila.

Še in še je primerov, kjer lahko izdelke, ki so prvotno mišljeni za nego kože, uporabite tudi za nego stanovanja, hiše in drugih prostorov.

Čistila z uporabo eteričnega olja lavandina uporabljamo, ko v stanovanju ni otrok. Eterično olje lavandina  vsebuje nekatere alergene (linalool, geraniol, limonen).