Prava sivka (Lavadula Angustifolia) je tista, katere vonj je nežen in ima pomirjevalni učinek. Srčki napolnjeni s  cvetovi prave sivke so tako lahko uporabni kot pripomoček za lažje spanje.  Sivkin mali srček lahko nosite v žepu ali torbici ter v trenutkih nemira, napetosti ali stresa srček pomencate in povonjate.

Blazinice napolnjene s pravo sivko lahko položimo v otrokovo posteljico. Nežen in nevsiljiv vonj bo vašega otroka zazibal v spanec.  Prav je, da otroka seznanjamo z vonji narave. Vonj je tisti, ki nas spremlja vse življenje. Poznate vonj mame, vonj praznikov, vonj poletja, vonj veselja …? Otrok, ki ima možnost spoznati in začutiti veliko vonjev, ima za prihodnost dobro doto.

Vrečke polnjene z lavandinom ( križanec med pravo sivko in širokolistno sivko) služijo drugačnim namenom kot s pravo sivko. Lavadnini imajo močnejši in težji vonj. Njihova kemična sestava je drugačna od sestave prave sivki in zato je tudi namen uporabe drugačen. Posušeni cvetovi lavandina poživljajo. Uporabljamo jih za svežino med perilom, za odganjanje moljev, odišavljanje prostorov …

Ko smo brez energije, lahko vrečko posušenih cvetov lavadina ali rožmarina namakamo v kopel in se prepustimo čudovitemu vonju. V času nemirnosti, pa namakamo v vodi vrečko s pravo sivko in se prepustimo naravnemu vonju.

Srčki s sivko so odlična izbira tudi za posebne priložnosti. Kot so na primer poroka, rojstvo, krst… Zakaj pa sivkin srček? Zaradi vonja, ki ga shranimo v spomin za vse življenje.

Narava nam je dala vse, kar potrebujemo, samo videti in poiskati je potrebno ter pravilno uporabiti.

Dolžnost odraslih pa je ozaveščati otroke o vonjih narave in jih tudi tako pripravljati na odgovoren in spoštljiv odnos do narave.

Naše vrečke polnjene s sivko lahko naročite tukaj.