Žetev sivke je objem poletja!

Vabimo vas, da se nam pridružite na žetvi sivke, ki bo potekala ob čudovitem razgledu v soboto, 8. 7. 2022, v Vedrijanu v Goriških Brdih.

Na žetvi sivke boste lahko prisostvovali pri žetvi sivke s srpom, udeležili tekmovanja v hitrostni žetvi, ogledali destilacijo eteričnega olja sivke in sodelovali na delavnicah. Brez skrbi, tudi za otroke bo poskrbljeno!

Na delavnici Pletenje venčkov bomo ustvarjali s svežo sivko. Naučili se boste, kako splesti venček različnih velikosti, na kaj je potrebno biti pozoren, katera sivka je primerna in kdaj požeti sivko. Venčke, ki jih boste spletli, bodo ostali vam. Z venčkom si lahko popestrite dom ali pa razveselite najbližje z unikatnim darilom.

Odprta bo tudi trgovina z našimi izdelki, med katerimi bo tudi svež sivkin hidrolat. Poleg izdelkov bomo tudi mi tam z našim znanjem in dobro voljo 😉 Z veseljem vam bomo svetovali in vam pomagali pri izbiri perfektnega izdelka.

Dobrodošli ste vsi posamezniki, ki imate radi sivko, in skupine, ki se odpravljate na izlet v Goriška brda, otroci, najstniki, odrasli in najstarejši.

Pozor: v času žetve je na polju ogromno čebel, zato osebam, ki si alergične na pik čebel, odsvetujemo sodelovanje na žetvi oz. da ima s seboj ustrezna zdravila.

Število za sodelovanje na žetvi in delavnici je OMEJENO. Za obisk kmetije in ogled žetve število ni omejeno.

P.s. brez PRESENEČENJ ni žetve 😉

Okviren program:

8:00-8:45 – zbor
9:00-13:00 – žetev
12:00-19:00 – destilacija
15:00 – delavnice: pletenje venčkov (plačljiva, potrebna predhodna prijava)

VEČ INFORMACIJ SLEDI V PRIHAJAJOČIH TEDNIH.

Prijave na žetev in delavnice so zaprte.

Za dodatne informacije oz. morebitna vprašanja o dogodku nam pišite na info@vonjpoletja.si.

Se vidimo!