Prihajamo iz Goriških brd, rajske deželice, kjer v sodelovanju z naravo in pridnimi rokami bujno uspevajo raznovrstni sadovi narave. Le kdo ne pozna in še ni poizkusil vrhunska, svetovno znana briška vina, slastne briške breskve in sočne, rdeče briške češnje?

Smo kmetija, ki svojo energijo in ljubezen usmerjamo v gojenje, pridelavo in predelavo ekoloških zelišč in oljk. Pozornost dajemo predvsem zeliščam kot so sivka, rožmarin, melisa, laški smilj, lovor, žajbelj, poprova meta … Izredno ponosni smo tudi na naš nasad vrtnic damaščank, katerih esenca je izredno priljubljena v kozmetiki. Usmerili smo se v zelišča, ki so del naše kulture, tradicije in seveda narave naše okolice. Iz njih ustvarjamo tako kozmetične izdelke kot tudi čaje, sirupe, marmelade, likerje, dekorativne izdelke …

Pri svojem delu se zavedamo, kakšen vpliv ima človek na naravo in kako lahko vsak posameznik doprinese k ohranjanju narave od številnih strupenih posegov človeka vanjo. Z zelišči ustvarjamo dom/delavnico številnim žuželkam. Spomladi in poleti nas tako obiščejo čebele, metulji, čmrlji, kobilice … Na naših poljih lahko uživate v čudovitem vonju, razgledu in »glasbi narave«.

Kraljevanje vasi Vedrijan nad Goriškimi brdi.

Naša dejavnost pa ne obsega samo zelišč, ampak tudi tipično briško sadje (češnje, hruške, slive) in seveda oljke. Oljčnik dopolnjuje naša sivkina polja in ustvarja čarobno jesensko kuliso. Iz oljk ustvarjamo oljčno olje, iz oljčnih listov pa okusen čaj.

V času češenj ponujamo tudi samostojno branje le teh. Ustvarite si lahko čudovit izlet z obiskom naše kmetije, kjer se lahko preizkusite v obiranju češenj ter seveda zobanju le teh ne posredno iz drevesa.

Razvajanje v objemu sivke.

Tako kot se trudimo pomagat naravi in izkoristiti njene dobrote, si prizadevamo tudi ozaveščati ljudi o prednosti domačih zelišč. Na kmetiji ponujamo tudi različne delavnice, skozi katere približamo ljudem zelišča ter jim pokažemo, kako ustvariti naraven kozmetični produkt oz. kako izkoristiti zelišča za svoje dobro, brez da škodujemo naravi.

Delavnice in dejavnosti, ki se odvijajo pri nas, so prilagojene tudi za učence, dijake in študente. Ponujamo možnost izvede teambuildingom, obisk skupin ter tudi samostojne obiske družin, pohodnikov … Obišče nas lahko kdor koli, ki si želi spoznati nas in naš košček raja na zemlji.

Z obiskom naše kmetije boste stopili v svet darov matere narave. Ob čudovitem razgledu boste spoznavali zelišča, njihove arome in okuse, se sproščali ob čudovitih vonjavah in brenčanju čebel ter žvrgolenju ptic.

Jesenska paša za oči.