V zadnjem letu je marsikdo dodobra spoznal slovenske kotičke. Družinski oz. enodnevni izleti so postali nova vrsta oddiha.

Izlet v Goriška brda je nekaj nepozabnega. Razgledi na briške griče, ki jih krasijo cerkve, gradovi, terasasta pokrajina z vinogradi ter sadovnjaki pričajo obiskovalcu o sožitju dela človeka in darov narave.

Brda nudijo bogato domačo kulinariko. Briška frtalja, ki je nastala iz okolja kot skromna in nasitljiva jed, je danes v Brdih kulinarični presežek tudi zato, ker združuje preteklost in sedanjost. Poleg frtalje pa lahko okusite  briška vina, likerje, oljčno olje , marmelade, sezonsko sadja …

Kolesarjenje, sprehajanje po briških gričih, odkrivanje kulturnih in naravnih spomenikov ter okušanje briške gostoljubnosti  … Vse to nudijo Goriška brda in še več.

Obisk Goriških brd lahko nadgradite z obiskom naše kmetije, kjer se s sprehodom po poljih sivke prepustite vonjem in aromam zelišč, okusom likerjev in žganja, briške frtalje, vrtnične marmelade ter zeliščnih napitkov in uživanjem v čudovitem razgledih na briško krajino.

Vonj poletja Vam ponuja čutni vstop v svet zelišč, njihove arome in vonjave, ki jih plemeniti  naš trud in delo čebel ter drugih žuželk v sozvočju z naravo.

Obisk  je primeren za vse generacije, od najmlajših do najstarejših. Otroci lahko od blizu opazujejo metulje, razvijajo čute (vonj, okus), spoznavajo bogastvo narave …. Odrasli pa si odpočijejo ob čudovitem razgledu in uživajo v dobrotah naše kmetije.